Argentina-Čile GA

četrtek, marec 02, 2006

Pucon, Chile

Helou!
Kar nekaj casa nisem mela interneta na voljo pa tudi guzva je bla kar v glavnem skozi.
V San Martinu smo sli potem domov na dobro mesno vecerjo in palacinke, lastiku smo ponudili tudi borovnicke in vsec so mu ble. Smo pozno zaspali vstat pa smo morali ze ob petih zjutraj ker smo meli ob sestih bus za chile. Pot je bla kr kul, vmes pac meja na kateri je blo treba cakat. edinega od nas so pregledali Matija, ki ma drede, in smo se vsi ful rezali kako so dredi patognomonicni za to da te pregledajo na carini. No v bistvu pa je on ful nice in vedno nosi vse stvari tako da je nosu tudi neke slive ki smo jih kupli dva dni prej in ker pac sadja ne smes nest cez mejo, so mu to vidli na rentgenu in so mu zasegli... hihihi. Zjutraj smo prispeli v pucon ki je prcej turisticen chile pa ze na prvi pogled drugacne, bolj zelene in drazje.
Smo se smestili na eno kavo tacas pa poiskali organizatorje meetinga da so nas peljali na naso nastanitev. Preden smo prisli do nase hisice smo dobli prvo dozo piscota. Pisco je njihovo zganje z okusom med konjakm in rumom (se spomnis katja ko je daniel govoru o tem). Naha hisica je ful lusna lesena v dveh nadstropjih. Spodaj je zakonska postla , kjer zdaj spita vane in sergej, kuhnjica in dnevni prostor z ogromno mizo. ima velika okna je ful svetla in vsa iz lesa. ful udobno. Zgoraj pa sta dve sobi za tri in kopalnica. smo se nastanili in sli v supermarket po nekaj za pojest potem pa smo si skuhali cel pladenj spagetov.
Ob pol osmih smo rekli da gremo malo zaspat pol pa gremo ven ampak sem se jaz prva zbudila sele ob osmih zjutraj.... hehe smo se vsaj naspali enkrat in vsem nam je pasalo. Na mizi nas je cakal zajtrk in vse pripravljeno, marmelada in maslo pa v hladilniku. Majo namrec tak sistem da pridejo zvecer ti prinest zajtrk cez dan pa ti vse spucajo. Meni se zdi malo motece da ti postlo pospravlja vsak dan ampak dobro. pol smo se odpavli v kongresni center in tam srecali anito in sergeja ki sta glih prisla iz santiaga. smo meli newcomers session, vecerjo in otvoritev. Pac edini bad je da je nasa hiska tak dalec od tega centra da je 20 min pes oziroma moramo it na bus. NIc danes mamo se dalje sestanke in to ni glih najbolj zanimivo za pisat.
Cez dan je toplo za kratke rokave medtem ko zvecer in zjutraj ful stisne mraz in je kakih 7 stopinj.:(
Je pa ful amazing tu v puconu vulkan, iz katerega se skoz pomalem kadi. :) ogromen je in cisto blizu, na vrhu pa je sneg. Na obcini je semafor in zraven razlaga kaj pomeni ce je zelena, rumena ali rdeca barva. Zaenkrat je se zelena:)

Lepo se mejte doma!